Blog hoe vacature online promoten

Tips om je vacature snel in te vullen

 • Door
  Jelske Sanders

Het internet is voor veel werkzoekenden de eerste stop geworden. Met zoveel vacatures online kan het echter moeilijk zijn om je vacature onder de aandacht te brengen. Hier zijn enkele tips om je vacature online te promoten en de beste kandidaten aan te trekken

5 eenvoudige tips om je te helpen je vacature op je website te promoten.

Het is echter niet omdat een vacature online staat dat deze automatisch wordt ingevuld. Om de kans op het vinden van de beste kandidaten zo groot mogelijk te maken, volgen hier enkele tips om je vacature online te promoten op je website.


 • Maak allereerst een aparte pagina op je website speciaal voor de vacatures. Dit zal helpen om potentiële kandidaten te bereiken.
 • Zorg er ten tweede voor dat je webpagina met vacature geoptimaliseerd is voor zoekmachine ranking. Voeg goede paginatitels en metabeschrijvingen toe en gebruik trefwoorden in de inhoud van je website.
 • Zorg voor een originele en duidelijke tekst. De stijl van webpagina moet in lijn liggen met je bedrijfscultuur.
 • Het toevoegen van foto’s en/of video’s aan je website kan helpen om potentiële kandidaten aan te trekken en ze te laten zien hoe het zou zijn om voor je bedrijf te werken.
 • Zorg ervoor dat je de inhoud op de speciale pagina regelmatig bijwerkt zodat deze fris en interessant blijft voor potentiële kandidaten. Dit helpt om het verkeer naar de pagina te laten stromen en kan mogelijk leiden tot meer toepassingen.

Naast het online plaatsen van de vacature op je website is het beste om deze te promoten via sociale media, vacaturesites en andere website. Voeg hierbij een link toe naar de speciale pagina op je website.

Tips om je vacature op sociale media te promoten voor maximale exposure

Er zijn verschillende manieren om een vacature online te promoten.
Een populaire manier is het gebruik van sociale media. Facebook , Instagram en Linkedin zijn allemaal handige tools om een vacature te adverteren.
Daarnaast kan je foto’s en video’s plaatsen die je bedrijf en de vacature laten zien.
Je kunt ook overwegen om betaalde advertenties-opties te gebruiken op sociale-meidaplatforms zoals op Facebook en Linkedin. Dit kan je helpen om snel en gemakkelijk een groter publiek te bereiken.

De vacature enkel online zetten en er dan niets mee doen zal je niet de beste kandidaten opleveren. Het promoten van de vacature is dus belangrijk. Bij het online promoten van een vacature is LinkedIn een belangrijk social mediakanaal om op te richten. Maar ook hier zijn enkele belangrijkste tips voor de juiste kandidaten te bereiken.


 • Gebruik de juiste trefwoorden in de vacature. Trefwoorden helpen de potentiële kandidaten je vacature te vinden en helpen hen ook te begrijpen of ze gekwalificeerd zijn voor de functie
 • Met een klein budget kan je via LinkedIn-advertentie een specifiek publiek van potentiële kandidaten bereiken. Je kunt mensen targeten op basis van onder meer hun vaardigheden, functietitel,…

Hoe je employer brand gebruikt om je vacature in te vullen met de beste talenten.

Wanneer je een vacature probeert in te vullen, is het laatste wat je wilt dat het proces slepend wordt. De beste manier om ervoor te zorgen dat dit niet gebeurt, is ervoor te zorgen dat je vacature online zichtbaar is en dat potentiële kandidaten weten wat het is en waarom ze moeten solliciteren. Hiervoor kan een belangrijk aspect employer branding zijn. Hier enkele tips om je vacature te promoten aan de hand van employer branding:


 • Zorg ervoor dat de branding van je bedrijf consistent is op alle platforms. Dit zal potentiële kandidaten helpen een idee te krijgen van wie je als bedrijf bent en of ze goed bij je passen.
 • Vraag je medewerkers om hun hulp bij het promoten van de vacature. Als ze tevreden zijn met hun baan en positief over het bedrijf kunnen spreken, zal dit anderen aanmoedigen om te solliciteren.
 • Maak een korte video waarin wordt uitgelegd wat de baan inhoudt en waarom iemand moet solliciteren. Laat de authenticiteit van je bedrijf zien door een eerlijke en echt beeld te schetsen van het bedrijf. Dit kan op sociale media worden geplaatst of op je website worden ingesloten.

Kortom, online zichtbaarheid is essentieel als het gaat om het promoten van je vacatures. Door de juiste tools en strategieën te gebruiken, kan je een breder publiek bereiken en de beste kandidaten voor de job vinden. Heb je hulp nodig met online zichtbaarheid, dan helpen wij je graag verder. Laat ons je huidige kanalen en website bekijken en je een analyse vrijblijvend sturen. Neem Contact met ons op en ontdek alle mogelijkheden voor jouw bedrijf.