Blog stage bij Digital up is

Stage bij Digital up dat is...

  • Door
    Ayliene Vanthournout

Ik ben Ayliene Vanthournout en enkele maanden geleden startte mijn zoektocht naar een stageplaats voor de opleiding Marketing-en Communicatiesupport aan Howest te Brugge. Ik was opzoek naar een jong en dynamisch bedrijf met een hecht team en kwam hierdoor al snel bij Digital Up terecht. Na een vlot gesprek kreeg ik het heugelijke nieuws dat ik mijn 5 weken durende stage hier mocht lopen als stagiair marketing. Ik vertel jullie in deze blog graag waarom mijn stage bij Digital Up een gedroomde ervaring was. Ik neem jullie mee doorheen mijn stageperiode.

blog stage Ayliene, voorstelling

Begin van het nieuwe avontuur

Dag één: 23 mei, 9 uur ’s ochtend. Met een gezonde dosis stress maar vooral boordevol goesting startte ik aan dit nieuwe avontuur. De stress was al rap weg toen ik warm werd ontvangen door Jelske. Tijdens mijn eerste week was er ook nog een andere stagiair aan de slag, ik was wel blij dat ik tijdens mijn eerste week niet de enige stagiair was. Zo had ik wat tijd om tot mezelf te komen. Ik vond het wel wat spannend om voor het eerst stage te lopen bij een bedrijf, omdat het natuurlijk allemaal nieuw was voor mij.

Jelske was mijn stagementor binnen het bedrijf, zij heeft mij eerst en vooral het takenpakket uitgebreid toegelicht. Ik had een zeer ruim takenpakket met veel verantwoordelijkheid. Ik was verantwoordelijk voor volgende zaken: Sociale media onderhouden, schrijven van blogs, research concurrentie, ideeën bedenken voor onlinecampagnes, zoekwoordenonderzoek, het schrijven van de nieuwsbrief, maken van content en videocampagnes. Iedere week stond er de woensdag een meeting gepland, ik werd dus goed opgevolgd door Jelske en kreeg regelmatig feedback, hierdoor kon ik mezelf verbeteren en verder ontwikkelen. Tijdens deze meetings overliepen we hoever ik stond en welke zaken ik eventueel nog moest aanpassen.

The office

Het kantoor van Digital Up bevindt zich op de gelijkvloers verdieping van het Business Center de Katelijnepoort in de Baron Ruzettelaan te Brugge. De Google home zorgt voor een leuke sfeer tijdens het werken, met als radiozender Qmusic, plezier verzekerd! Het koffieapparaat staat ook altijd voor je klaar om je in de ochtend wakker te schudden. Wil je wat work-out tijdens het werken? Geen probleem bij Digital up zijn alle bureau's zit-sta waardoor je ook rechtstaand kan werken maar er is ook een fiets aanwezig om achter je bureau de Mont-Ventoux op te fietsen.

Hoe een dag als stagiair eruitziet

Het is heerlijk om de schoolbanken even uit te gaan en te proeven van het echte bedrijfsleven. De dag van een stagiaire bestaat doorgaans uit een verscheidenheid aan taken. Het biedt de mogelijkheid om te leren over verschillende aspecten van het bedrijfsleven en de werkplek.

Mijn stagedag startte om 9u en eindigde om 17u. Nadat ik mij helemaal had geïnstalleerd op kantoor, bekeek ik eerst de contentkalender om te controleren of alles klaar stond om die dag te posten. Vervolgens keek ik even na wat mijn openstaande taken waren en maakte ik voor mezelf uit welke taken ik die dag ging doen, daarna ging ik aan de slag.

Rond 12.30 uur was het tijd om te lunchen, het moment waarop je de gelegenheid krijgt om anderen bedrijven in het gebouw te ontmoeten en meer te weten te komen over wat ze doen. Na de middagpauze kon ik met veel energie weer wat verder werken. In de namiddag ben ik samen met Jelske naar het “Kokirina kookatelier” geweest. Daar heb ik het filmpje van “The making of “voor de Alleskunner opgenomen. Wanneer we terug op het kantoor aankwamen ben ik meteen begonnen met het monteren van de video. Daarna heb ik nog wat verder geschreven aan de blog. Om 17 uur zat mijn stagedag erop.

dag bij Digital up tijdens stage

Einde stageperiode

Mijn stageperiode zit er momenteel al op. De tijd vloog voorbij als een raket. Ik probeer er nu vooral voor mezelf achter te komen wat ik leuk vind en waar mijn sterke punten liggen. Digital Up heeft ervoor gezorgd dat ik mezelf beter heb leren kennen. Dit zal mij zeker helpen tijdens de keuze naar mijn stagebedrijf volgend jaar. Er zijn dus genoeg redenen om een Stage bij Digital Up aan te raden. Een ding is zeker: ik ben ontzettend dankbaar voor wat ik geleerd heb en de manier waarop. Ik had me geen betere stageplaats kunnen bedenken. Ik wil in deze blog ook nog eens mijn kans grijpen om Jelske en Steven te bedanken voor de mooie stageperiode en de goede begeleiding.

jij ook stage doen bij Digital up?
Stuur ons gerust je Cv door en wij bekijken of je een match bent voor ons bedrijf. Neem Contact ons op