Blog hoe online omgaan met corona

Online omgaan met het coronavirus

  • Door
    Jelske Sanders

Het zijn moeilijke tijden voor iedereen. Moet je als bedrijf nu sluiten of kan je toch openblijven? Wat het ook is dit virus heeft toch invloed op iedereen zijn bedrijf. Hoe ga je er nu mee om? Wat moet je online doen als bedrijf? Wij maakten een kort overzichtje voor je.

Pas je website aan

Zorg ervoor dat mensen weten wat je doet in deze tijden. Geef hen via je website mee wat je aangepaste openingsuren zijn, wat je doet om contact te vermijden in jouw bedrijf, hoe je nu nog tewerk gaat.

Zet dit ook zeer centraal op je website. Dit kan bijvoorbeeld met een specifieke landingspagina hierover die vermeld staat op je homepage en die je dan eventueel deelt op je sociale media. Bij zo een landingspagina is het ook zeer makkelijk om enkel deze pagina aan te passen bij eventuele verdere wijzigingen die je neemt voor het coronavirus. Een tweede optie kan met een pop-up die verschijnt als iemand je website opent.

Google mijn bedrijf

Het beste is om ook even je google mijn bedrijf aan te passen. Veel mensen zoeken je via google op, pas dus zeker je openingsuren op google mijn bedrijf aan zodat mensen zeker je aangepaste openingstijden te zien krijgen op google.

Social media

Plaats een post op je facebookpagina waar je in uitlegt wat je deze weken doet en hoe je klanten verder gaat helpen. Het beste is om deze post vastgepind te zetten bovenaan je pagina.

Campagnes

Met de grote economische gevolgen van het coronavirus is het beste om je campagnebudget wat aan te passen of even op hold te zetten zodat je deze dubbel kan gebruiken als alles weer opengaat. Je wordt overspoelt met informatie van het viruso p sociale media, jouw advertentie ertussen laten mensen in deze tijden veel meer aan hun voorbijgaan.

Je kan wel overwegen om een extra nieuwsbrief naar je klanten te sturen. Probeer deze niet commercieel te maken maar met voorzorgmaatregelen, ifnormatie over wat je bezig bent, welke nieuwe dingen zullen komen als je terug open gaat, wat jij voor je bedrijf ana het voorbereiden bent nu je veel thuis zit. Deze persoonlijke aanpak kan zeker helpen voor als mensen wel weer buiten komen en jouw productne willen kopen.

Focus op de toekomst

Maak jij jouw bedrijf volledig klaar om na de corona lockdown volledig terug te slaan? Misschien is het nu tijd om die website volledig op punt te zetten, om enkele pagina's aan te passen of toe te voegen. Misschien eens kijken om SEO-optimalisatie toe te passen. Of gewoon je volledige marketingplan uit te werken voor de komende periode?

Hulp nodig? Wij werken verder in deze tijden vna corona, met een skype of telefoongesprek kunnen wij je volledig van dienst zijn en helpen in deze moeilijke tijdens van corona. Contacteer ons gerust en we plannen een vrijblijvende afstand afspraak in.