Blog Google mijn bedrijf

ontdek de kracht van Google Mijn Bedrijf: De voordelen en waarom het belangrijk is voor jouw bedrijf

 • Door
  Steven Sanders

Google Mijn Bedrijf (Google My Business in het Engels) is een gratis tool van Google waarmee bedrijfseigenaren en organisaties hun online aanwezigheid op Google Maps en Google Zoeken kunnen beheren en optimaliseren. Het stelt bedrijven in staat om informatie over hun bedrijf, zoals naam, adres, telefoonnummer, openingstijden, website en andere relevante gegevens, toe te voegen en te beheren. Dit maakt het voor potentiële klanten gemakkelijker om het bedrijf te vinden en contact op te nemen.

Google Mijn Bedrijf is belangrijk voor lokale SEO, omdat het de zichtbaarheid van een bedrijf in lokale zoekresultaten kan verbeteren. Het platform biedt ook de mogelijkheid om foto's en posts te delen, evenals klantrecensies te verzamelen en te reageren op vragen van klanten.

Ik zou je aanraden om Google Mijn Bedrijf te gebruiken om de online zichtbaarheid van je bedrijf te verbeteren en de kans te vergroten dat potentiële klanten je bedrijf vinden via lokale zoekopdrachten. Zorg ervoor dat je bedrijfsinformatie up-to-date en nauwkeurig is, en maak gebruik van de functies zoals posts en foto's om je bedrijf aantrekkelijk en relevant te maken voor je doelgroep

7 redenen waarom je als ondernemer Google Mijn Bedrijf (GMB) zou moeten gebruiken:

 • Online zichtbaarheid:
  GMB helpt je bedrijf beter zichtbaar te zijn in de zoekresultaten van Google en op Google Maps. Hierdoor kunnen potentiële klanten je bedrijf gemakkelijker vinden wanneer ze zoeken naar producten of diensten die je aanbiedt.
 • Lokale SEO:
  GMB speelt een cruciale rol bij lokale zoekmachineoptimalisatie (SEO). Het helpt je bedrijf hoger te ranken in de lokale zoekresultaten, wat vooral belangrijk is als je een bedrijf hebt dat zich richt op een specifieke geografische regio.
 • Klantbeoordelingen:
  GMB stelt klanten in staat om recensies achter te laten over hun ervaringen met jouw bedrijf. Positieve beoordelingen kunnen je geloofwaardigheid en reputatie versterken, wat kan leiden tot meer klanten en hogere conversies.
 • Bedrijfsinformatie:
  GMB biedt een platform om belangrijke informatie over je bedrijf te delen, zoals openingstijden, adres, telefoonnummer, website en meer. Dit maakt het gemakkelijker voor klanten om contact op te nemen met jou of je bedrijf te bezoeken.
 • Analyse:
  GMB biedt waardevolle inzichten en statistieken over hoe mensen je bedrijf vinden en ermee omgaan. Dit kan je helpen je marketingstrategieën te verfijnen en effectiever te maken.
 • Gratis en eenvoudig:
  GMB is gratis en eenvoudig in gebruik, waardoor het een kosteneffectieve manier is om je online aanwezigheid te vergroten en potentiële klanten aan te trekken.
 • Google Posts:
  Met Google Posts kun je nieuws, promoties en evenementen delen, direct vanuit je GMB-profiel. Dit biedt een extra manier om met je doelgroep te communiceren en hen op de hoogte te houden van wat er in je bedrijf gebeurt.

Samengevat is Google Mijn Bedrijf een belangrijk hulpmiddel voor ondernemers die hun online zichtbaarheid, lokale SEO en klantbetrokkenheid willen verbeteren. Het is gratis en biedt waardevolle inzichten om je marketingstrategieën verder te verfijnen.

Het instellen van Google Mijn Bedrijf

Het instellen van Google Mijn Bedrijf is eenvoudig en kan in een paar stappen worden voltooid. Hier is een stapsgewijze handleiding om je te helpen:

 • Ga naar de Google Mijn Bedrijf website: https://www.google.com/business/
 • Klik op 'Nu beheren' of 'Get Started' als je de Engelse versie gebruikt.
 • Log in met je Google-account. Als je er nog geen hebt, maak er dan een aan door op 'Account maken' te klikken.
 • Zoek in de kaartinterface naar je bedrijfsnaam of adres. Als je bedrijf al wordt weergegeven, selecteer het dan uit de lijst. Als het nog niet bestaat, klik dan op 'Bedrijf toevoegen'.
 • Vul de gevraagde gegevens in, zoals bedrijfsnaam, categorie, adres, telefoonnummer en website. Zorg ervoor dat je alle informatie nauwkeurig invoert, want dit heeft invloed op hoe je bedrijf wordt weergegeven in Google Zoeken en Maps.
 • Als je bedrijf geen fysieke locatie heeft of als je klanten op hun locatie bedient, selecteer dan de optie 'Ik lever goederen en diensten aan mijn klanten' en voer de servicegebieden in.
 • Nadat je alle gegevens hebt ingevoerd, klik je op 'Verzenden'.
 • Google zal nu vragen om je bedrijf te verifiëren. Dit kan op verschillende manieren, maar meestal wordt een verificatiecode naar je bedrijfsadres gestuurd per postkaart. Dit proces kan enkele dagen duren. Volg de instructies op de postkaart om je bedrijf te verifiëren zodra je deze ontvangt.
 • Zodra je bedrijf is geverifieerd, kun je inloggen op je Google Mijn Bedrijf-dashboard om je bedrijfsprofiel te beheren en optimaliseren. Je kunt openingstijden, foto's, posts, evenementen en aanbiedingen toevoegen, en klantrecensies beheren.

Zorg ervoor dat je je Google Mijn Bedrijf-profiel regelmatig bijwerkt om de nauwkeurigheid en relevantie van je bedrijfsinformatie te waarborgen. Dit zal je helpen om beter te presteren in lokale zoekresultaten en je zichtbaarheid voor potentiële klanten te vergroten.

Wil je dit niet zelf doen of overlaten aan onze specialisten om je profiel optimaal aan te maken ?
Wij kunnen je zeker helpen bij het instellen en optimaliseren van je Google Mijn Bedrijf-profiel. Wij hebben veel ervaring met het werken met Google Mijn Bedrijf en zijn bekend met de best practices om je bedrijfsprofiel zo effectief mogelijk te maken.